Cikkek

Alternatív megoldások - cikk a kineziológiáról

A Bors Egészség magazinjában megjelent egy cikk rólam, velem, amiben a kineziológiáról és a saját munkámról beszélek.

Kineziológia - Tudni szeretnéd neked is való-e?


Mire jó és miről szól a kineziológia? Hogyan segít és milyen problémák esetén ajánlott leginkább? Touch for Health és One Brain mit jelentenek?

Mi a kineziológia?

A kineziológia alternatív személyiség-, képesség- és készségfejlesztő módszer, izomtesztelés az alapja. Testünkben sejtszinten tárolva van minden emlék, minden stressz, ami velünk valaha történt. Ezek között vannak olyan meghatározó események, amelyek blokkolnak bennünket egész életünk során, és ha újra hasonló szituációba kerülünk, ugyanúgy reagálunk ugyanarra a stresszhelyzetre. Ebből a "mókuskerékből" úgy lehet kiszállni, ha az eredendő okot megkeressük, és feloldjuk. Az izomteszt segítségével megtalálhatjuk az okozó stressz időpontját és a hozzá tartozó valamennyi körülményt, ami szükséges a feloldáshoz.

Mi a Touch for Health és a One Brain?

A kineziológiának több irányzata van, én ezek közül a Touch for Health-t, és a One Brain-t alkalmazom munkám során. A Touch for Health segítségével az egész test energiaállapotát feltérképezzük, és helyreállítjuk az energetikai kiegyensúlyozottságot. Ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat és a kiropraktika, naturopathia, és az osteopathia elemeit. Főleg testi, fizikai tünetek esetén alkalmazzuk, de a lelki háttér feltárása is nagyon fontos.

Lelki problémák kezelése

A One Brain kezelések igen hatékonyak bármely lelki eredetű probléma esetében, legyen az párkapcsolati, kommunikációs, tanulási, önértékelési zavar, vagy akár allergia, fizikai trauma, krónikus fájdalom. Alapja a viselkedési barométer, amelynek segítségével izomteszteléssel behatárolhatjuk, mely érzelem kapcsolódik a problémánkhoz, ami elválaszt az óhajtott lelkiállapottól. Ez a módszer korregressziót is alkalmaz az oldás során. A kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat- természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, izomteszteléssel-, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeket a negatív emlékeket.

A kineziológia holisztikus gyógymód, az embert egészében vizsgálja. Nem csak a tünetet kezeli, hanem az okot, a fájdalom, allergia, lelki problémák stb. eredetét keresi és szünteti meg. A testi tünetek kialakulása nagyrészt lelki okokra vezethető vissza. A betegség nem azonos a tünettel, az csak egy jelzés, és mélyebbre kell néznünk magunkba, hogy megérthessük, mire figyelmeztet. Éppen ebben áll a jelentősége ennek a gyógymódnak: kíméletes, mégis hatalmas ereje van.

Néhány probléma, amelyekkel kapcsolatban ajánlható a kineziológia

Allergia, alvászavar, ízületi fájdalmak, beilleszkedési nehézségek, beszédzavarok, bőrproblémák, depresszió, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, emésztési zavarok, függőségek, fájdalmak, hiperaktivitás, immungyengeség, keringési problémák, magas vérnyomás, koncentráció zavar, stressz, pánikbetegség, önértékelési zavar.

Könyves Tóth Tünde kineziológus, Theta Healing konzulens

Megjelent a www.naturmagazin.hu oldalon 2017.01.24.

https://www.naturmagazin.hu/kineziologia/

Miért fontos önMAGadra találni?

Mi segíthet ebben?Csak addig dőlhet össze a világ körülötted, amíg nem a sajátodat építed. De vajon tudod-e, hogy mit kellene építened? Nézzük meg egy kineziológus szemszögéből.

Kineziológusként gyakran tapasztalom, hogy az életben történt elakadásaink arra vezethetők vissza, hogy fogalmunk sincs arról, hogy "ki vagyok én?" Milyen úton juthatok el az igazi én-magomhoz? Mi lehet az életfeladatom?

Miért fontos önMAGadra találni és mi segíthet ebben?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ és az utat saját belső világunkhoz a számmisztika, névmisztika, rajzelemzés és a szeretetnyelvek segítségével. Egy ilyen beszélgetés során a születési dátumból, névből számmisztikai számítással választ kapunk a fenti kérdésekre.

A számmisztika, rajzelemzés és szeretetnyelv összefonódása

A számmisztika az asztrológiához hasonlóan komoly tudomány, pontos leírást tud adni a születésünkkor vállalt életfeladatról, az akkor kapott képességekről és tanulási feladatainkról. A rajzelemzés a pillanatnyi állapotot tükrözi, hogy hol tartunk jelenleg az utunkon, hogyan látjuk az életünket. A szeretetnyelvünk megismerése pedig abban segít, hogy megértsük emberi kapcsolatainkat, és ezen belül elsősorban saját magunkat. Tapasztalatom szerint komoly segítség a hozzám forduló embernek a saját sorsára, életfeladatára rálátni. Ezek az információk adnak egy biztos alapot ahhoz, hogy a bizonytalan, stresszes, problémáiban, élethelyzetében fuldokló ember kapaszkodót találjon, és meglássa a fényt az alagút végén. Gyakran "aha" élményként élik meg ezt a szembesülést. Két lehetőség van: vagy megerősítést nyer az az út, amin jelenleg is jár, csak máshogyan kell ahhoz hozzáállnia, vagy feltárul egy új lehetőség, amelyben magára ismer és el tud indulni az új élete felé. Mindkét esetben nyertes pozícióba kerül, hiszen sokkal hatékonyabban tudja irányítani az életét. Első találkozáskor mindenkinek elkészítem ezt az önismereti elemzést, így tisztán látszik, honnan indulunk, és mi a cél a terápia során. A folytatást, hogy milyen módszerrel közelítjük meg a problémát mindig a kliens éppen aktuális állapota határozza meg. Ez lehet kineziológia, ThetaHealing, Oh kártya, relax terápia, stb ...

Példa arra, miért fontos önMAGadra találni? - Megtörtént eset

Konkrét példaként említeném egy kedves kliensemet, akivel másfél évig havonta, kéthavonta találkoztunk, és ezalatt az idő alatt komoly változásokat hozott létre az életében. Amikor felkeresett, komoly pánikrohamai voltak a gyógyszeres és pszichológusi kezelés ellenére. Első alkalommal elkészítettük a számmisztikai elemzését, amiből kiderült, hogy 6-os az életfeladata, ami a család témájához kapcsolódik. Magas szintű szeretetszolgálat, meleg anyai gondoskodás, törődés, szeretet, és a család iránti felelősségvállalás. Ő a kályha, akihez újra és újra vissza lehet térni. Visszaigazolódott számára az a túlzott aggódás a családjáért amit érzett, hiszen fiatal lány létére a szülei, a testvére iránti komoly felelősségérzet arra sarkallta, hogy meg kell mentenie őket, de eközben saját magáról megfeledkezett. Azáltal, hogy felismerte, mi is az ő feladata ebben a helyzetben, elkezdett megoldásban gondolkodni. Megértette, hogy a családtagjaival való törődés nem egyenlő az önfeladással. A találkozásaink alkalmával szépen sorban feloldottuk azokat a lelki blokkokat, amik a családtagjaihoz kötötték, - elvesztett ikertestvér, nagypapa, nagymama - és az élő családtagokkal is rendeztük a viszonyát. 3 hónap után teljesen megszűntek a pánikrohamai, és gyógyszert sem kellett többé szednie. Jelenleg teljes, boldog életet él, támogatja a családját, és ezzel együtt éli a saját életét.

Miért fontos önMAGadra találni, ha a környezeted úgyis befolyásol téged?

Nem a környezeted hat rád, hanem az hat vissza rád. A benső rend, az önismeret hat a környezetünkre is, hiszen amit kisugárzunk, ugyanaz hat vissza ránk. "Amint benn, úgy kinn, amint kinn úgy benn, amint lent úgy fent, és amint fent, úgy lent..." Éppen ezért a legfontosabb, amit tehetünk magunkért, és a szeretteinkért, hogy megismerjük, tiszteljük és szeretjük önMAGunkat.

Könyves Tóth Tünde kineziológus, ThetaHealing konzulens


Megjelent a www.naturmagazin.hu  oldalon 2016.10.24.  

https://naturmagazin.hu/miert-fontos-onmagadra-talalni/

❈ Elmondja a tested, mitől fáj a lelked 

A kineziológia holisztikus gyógymód, az embert egészében vizsgálja. Nem csak a tünetet kezeli, hanem az okot, a fájdalom, allergia, lelki problémák stb. eredetét keresi és szünteti meg. A testi tünetek kialakulása nagyrészt lelki okokra vezethető vissza. A betegség nem azonos a tünettel, az csak egy jelzés, és mélyebbre kell néznünk magunkba, hogy megérthessük, mire figyelmeztet. Test-lélek-szellem egysége jelenti a valódi egészséget. Éppen ebben áll a jelentősége ennek a gyógymódnak: kíméletes, mégis hatalmas ereje van. Nézzük meg egy konkrét betegségen keresztül, mit is jelent a "lelki háttér" feldolgozása kineziológus szemmel...Diabetes= cukorbetegség, a cukor, szénhidrát feldolgozásának zavara. A hasnyálmirigy inzulin termelése csökken, vagy teljesen leáll, ami kezelhető gyógyszeresen a hasnyálmirigy inzulin termelésének serkentésével, vagy végső esetben inzulin pótlással. Lelki tüneti szint: A kulcsszó - SZERETET! Félünk a szeretettől, szerelmi téren nem állunk a helyzet magaslatán. Kívánjuk az édeset, de képtelenek vagyunk a befogadására (a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére.) Miért nem tudom megemészteni az édeset?Az édes életet? Az élet édes oldalát?Elfogadni a szeretetet? Miért nem szeretem magam? Aggódás, jövőtől való félelem, szeretethiány. Szeretetet akkor kaphatunk, ha tudunk adni. Ha másokat nem tudok szeretni, akkor saját magam hogyan tudnám? Önmagunk szeretetével és elfogadásával kell kezdenünk a probléma feloldását. A helyes önértékelés elérése által megtalálhatjuk a helyes középutat. Vigyük át fizikai, testi szintről, és élvezzük az élet "csemegéit" szellemi-lelki szinten. Természetesen a lelki háttér feltárása és eredményes feldolgozása nem helyettesíti az orvosi kezelést. A legeredményesebb terápia az orvos és a természetgyógyász együttműködésével jöhetne létre, ami által megvalósulhatna test-lélek-szellem egysége. Napjainkban szerencsére ez az együttműködés egyre inkább kezd teret nyerni. Minél korábban ismerjük fel a betegség előjeleit, akár még csak lelki szinten, annál könnyebb a gyógyulás. A kineziológia jelentősége éppen abban áll, hogy komoly szerepe lehet a megelőzésben. Ha időben tudatosítjuk és kezeljük az életünkben felmerülő konfliktusokat, megelőzhetünk egy sor betegséget. A kezelést követően gyakran a testi tünetek csökkennek, vagy el is tűnnek, ahogy a probléma gyökere a felszínre kerül, és a kliensben tudatosul a megoldás. Ahogy a bölcs kínai mondás tartja: "A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat ásni, amikor már megszomjazott."