Epigenetika

Az univerzumban minden spirális módon ismétlődik, és ezen keresztül fejlődik. Ez az ismétlés a fejlődés lehetőségét rejti magában, mind a természetben, a társadalomban és az emberi kapcsolatainkban is. Az életünkben gyakran ismételjük ugyanazokat a köröket, mintákat, és bár mindig máshogyan, de ugyanabban a mókuskerékben találjuk magunkat újra és újra. Ez lehet fárasztó, elkeserítő és unalmas, és bárhogyan is próbálunk kilépni a mókuskerékből, kudarcot vallunk. Elkeseredetten keressük a megoldást, elköltözünk, szakítunk, munkahelyet váltunk, nem sok sikerrel... 

Az az érzésed, hogy nem a saját életedet éled? Nem ezt akartad, nem erre vágysz, mégis újra szembejön ugyanaz a probléma? Mi lehet erre a megoldás? Mi az, amit nem látsz, nem értesz, talán máshogyan kellene próbálkoznod? 


A megoldás benned van!

Epigenetika - a családi örökség

                                        A megoldás a génjeinkben, a DNS-ünk spiráljában van! 

Az epigenetika tudománya a DNS működésére ható környezeti tényezőket vizsgálja, azokat a szabályozó mechanizmusokat foglalja magában, amelyek a gének felett működnek. (görög: epi = felett ) Az életünk során bennünket ért külső hatások, traumák mintázatváltozást idéznek elő a DNS-ben, amely változás családon belül azonos, vagyis öröklődik. A külső hatások generációkra befolyásolják az életünket, hiszen ezáltal bizonyos gének aktiválódhatnak, mások működésképtelenné válhatnak. Ennek következtében fogékonnyá válhatunk bizonyos betegségekre, és örökölhetünk olyan viselkedésmintákat, amelyek berögzülve akadályozhatnak bennünket abban, hogy a saját életünket éljük. Pl: így ismételjük a nagymamánk meg nem oldott élethelyzetét, traumáit.

Az őseinktől továbbörökített, a saját életünkben megélt traumák és a társadalmi, közösséghez kapcsolódó információk, hitrendszerek összessége alkotja a pszichogenetikai hátterünket, amely meghatározza az életünk minőségét. A pszichogenetika természeti törvény, amely magában rejti az újrajátszási kényszer lehetőségét, amikor örökölt viselkedésmintákkal felelünk a bennünket ért traumákra. Az újrajátszási kényszer ismétlődés szintén összhangban van a természeti törvényekkel, mértani sorozat jelleggel krízisként, váratlan eseményekként jelentkezik. Mint mindenhol az univerzumban, itt is megjelenik a spirál, az Aranymetszés spirálja...

 Pl. : 4 évesen megélt stressz nagy valószínűséggel ismétlődik meg krízisként 8, 16, 32, 64. életévben. Addig, és olyan intenzitással ismétlődnek ezek a traumák, amíg az embernek nem sikerül a megfelelő választ megtalálnia és begyakorolnia. 

A válasz is benned van!

Új válaszok

Amikor támadás ér, 4 fajta választ adhatsz erre: elmenekülsz, támadsz, elviseled a történteket, vagy elhatárolódsz. Ezek közül az elviselés a legrosszabb válasz, mert ilyenkor nem vagy aktív és cselekvő, és ez hosszútávon egy önpusztító folyamathoz vezethet. 

Ha úgy érzed nem úgy működik az életed, ahogy szeretnéd, szükséges új válaszokat adnod a kihívásaidra, és a traumákra, amik érnek!

                                   HOGYAN?

Egy biztonságos, támogató, szeretetteljes közegben, terápiás helyzetben megkeressük a traumaismétléseid okát, és az új válaszokat, amelyekkel újraírhatod az életed forgatókönyvét! 

Tudatosítjuk, hogy a problémáid honnan, kitől erednek, és hogy valóban a Te dolgod-e, hogy együtt élj velük?

Feltérképezzük és elengedjük azokat az akadályozó hitrendszereket, amelyek már nem szolgálnak téged.

Vélemények

Ny. Anita

Orosháza

"Tündi kezelései számomra nagyon sokat jelentenek. Az életem során amikor úgy éreztem elakadtam, nem tudtam merre és hogyan tovább, bátran fordulhattam hozzá segítségért."

Igazán sokféle technikával tud gyógyítani, így tényleg bármilyen kérdés, bizonytalanság, betegség van az emberben, ő megtalálja a választ és a gyógymódot rá. Türelmes, törődő, figyelmes és jó a humora. Az én életem jobbításában jelentős szerepe volt és van mind a mai napig. Bátran merem mindenkinek ajánlani,szerintem kitűnő szakember.

K. Adrienn

Budapest

"Tudom és hiszem, hogy nincsenek véletlenek, én mégis véletlenül mentem be arra a helyre ahol megismertelek. És milyen jó, hogy az élet arra sodort, megváltoztattad az életemet. "

Nem tudom mit csináltál :) de nem fontos - valami örökre megváltozott bennem, körülöttem, mióta hozzád járok. Életem legmélyebb pontján találkoztunk. 4 hónap sem telt el és életem eddigi legmagasabb pontján vagyok :) Biztos vagyok benne, hogy van még sokkal sokkal feljebb is, általad stabilan állok és várom a rám váró csodálatos feladatokat, amikkel már mosolyogva állok szemben, félelem és kishitűség nélkül. A nálad lévő első találkozás első percében tudtam, hogy jó helyen vagyok. Nyugodt volt a szívem. És azóta is az! Alig várom a következő találkozást, még fogd a kezem az utamon egy kicsit ......Ölellek"

Szállj ki a körhintából!